Hjemmelaget, sjokoladepålegg, Scandic
Category Fest/Posted on

Det beste sjokoladepålegget er hjemmelaget – prøv selv!

Den 13. september feirer vi Den internasjonale sjokoladedagen! Prøv dette hjemmelagde sjokoladepålegget og gi dagens første måltid en liten smak av himmelen.

Dette sjokoladepålegget er det du trenger på dager hvor du vil kose deg litt ekstra. Det er fløyelsmykt og smaker herlig av mørk sjokolade – perfekt på ferskt brød med en kopp kaffe til. Og så føles det litt bedre å spise hjemmelaget pålegg fra glass! I kjøleskap holder pålegget seg i to uker – hvis det får lov til å stå så lenge…

Oppskrift

Hjemmelaget sjokoladepålegg

Fest

Ingredienser

  • 200 g mørk sjokolade (eventuelt halvparten lys og halvparten mørk)
  • 2 dl kremfløte
  • 75 g mykt smør i terninger

Du trenger

  • Skål
  • Kjele
  • Slikkepott
  • Glass til sjokoladepålegget

Slik gjør du

  1. 1.

    Hakk sjokoladen grovt og ha den i en skål

  2. 2.

    Varm fløten opp til kokepunktet og hell den over sjokoladen. La den smelte i noen minutter før du rører om til sjokoladen er helt smeltet

  3. 3.

    Tilsett smøret litt og litt og rør det sammen til glatt og fin masse

  4. 4.

    Hell over på glass, og la stå på benken over natten

  5. 5.

    Nyt!

Relatert innhold