Category #brukopp/Posted on

Fristende frokostfiskekaker med speilegg

Hadde du fisk, kokte poteter og grønnsaker til middag i går – og har rester til overs? Da kan du lage en superdeilig frokostrett av det ­– hjemmelagde fiskekaker!

I denne oppskriften har vi brukt steinbit, men du kan også bruke annen fisk som f.eks. laks, torsk eller flyndre. Fisken bør være dampet eller kokt, stekt egner seg ikke så bra. Og så et speilegg på toppen, en skikkelig god og næringsrik frokost!

Oppskrift

Frokostfiskekaker med speilegg

#brukopp

Ingredienser

  • Rester av dampet eller kokt fisk, feks steinbit, torsk eller laks
  • En neve cornflakes
  • Hakket vårløk
  • Poteter og grønnsaker
  • Salt og pepper
  • En klatt smør
  • Egg

Slik gjør du

  1. 1.

    Start med fisken. Her har vi brukt steinbit, men du kan også bruke laks, torsk eller til og med flyndre. Fisken bør helst være dampet eller kokt, stekt egner seg ikke så bra.

  2. 2.

    Så har du i litt cornflakes, litt hakket vårløk, salt og pepper og blander godt.

  3. 3.

    Deretter har du i noen poteter og grønnsaker som du rasper – kålrot, gulrot; bruk det du har i kjøleskapet.

  4. 4.

    Bland alt sammen og form til fiskekaker med en skje.

  5. 5.

    Ha i en god klatt med smør og la det få brune seg litt.

  6. 6.

    Stekes på medium varme, 2-3 minutter på hver side. La fiskekakene få en fin, brun skorpe.

  7. 7.

    Stek speilegg og legg på toppen av en god brødskive med fiskekaker.

    Fristende frokostfiskekaker med speilegg, vær så god!

Relatert innhold