Category Reportasje/Posted on

En «smooth» start på dagen med skilandslaget

Vi samlet fire av jentene fra det norske skilandslaget til en konkurranse litt utenom det vanlige, og kan herved bekrefte at selv uten ski på bena imponerer jentene. 

Tekst: Tove Eggen
Foto: Joakim Mangen

Marit Bjørgen, Ragnhild Haga, Ingvild Flugstad og Heidi Weng er alle ivrige etter å vinne. Men arenaen er denne gangen flyttet et par hundre meter sør for skisporene, og inn på ærverdige Scandic Holmenkollen Park. Langrennsskiene er byttet ut med forkle og blender, for i dag skal jentene konkurrere om hvem som lager den beste frokost-smoothien.

— En næringsrik frokost er uten tvil dagens viktigste måltid, og en frisk smoothie passer perfekt til så og si alt, forteller Ingvild Flugstad og legger ikke skjul på at dette er en konkurranse hun gjerne vil vinne.

Vinnerinstinktet stiger enda et hakk når vi forteller at vinner-smoothien vil bli servert på samtlige av Scandic sine frokostbuffeter i Norge.

— Tuller du? Da ble plutselig fallhøyden litt større og jeg håper virkelig at det norske folket tar godt i mot min versjon hvis jeg stikker av med seieren!

DEN NORSKE FROKOSTEN ER BEST

Marit Bjørgen innrømmer at hun har en forkjærlighet for den tradisjonelle, norske frokosten med nystekte rundstykker, kokte egg og godt pålegg som gulost og makrell i tomat. Hun tipser også om at havregrynsgrøt er spesielt viktig på dager hvor energien skal holde ekstra lenge (og langt). Men når det kommer til smoothie har hun en bankers basisblanding:

— Jeg er veldig glad i smoothie, og har alltid i litt yoghurt og juice sammen med mye bær. Jeg har ikke testet å ha så mye grønt i smoothiene mine før, så kanskje jeg skulle prøvd det i dagens konkurranse?

Heidi Weng forteller oss at det er viktig at frokosten går raskt og gjør nytta si, så hun tar helst en søt smoothie mens Ragnhild Haga har trua på en syrligere variant med både melon, lime og lønnesirup.

 

KLAR – FERDIG – BLEND!

Når jentene samles til start foran blenderne, med et lite hav av frukt, grønt, meieriprodukter og juicer foran seg, er det Eirik Mehus – kokk ved restauranten De Fem Stuer på Scandic Holmenkollen Park – som bistår langrensessene og tipser om å hive i litt grønt sammen med de søte bærene.

Juryen, som består av det resterende skilandslaget, følger nøye med og gjør seg klare til å prøvesmake.

Og ryktene blant lagvenninnene skal ha det til at Astrid Uhrenholdt Jacobsen er spesielt dreven på smoothies, så nå gjelder det å imponere.

Bjørgen går for konkurransens desidert lengste ingrediensliste med alt fra avocado, sellerirot og eple til kirsebær, frosne skogsbær og kiwi i tillegg til sin faste base.

Weng blender sammen en rask og enkel smoothie av sirup, lime, kiwi, jordbær, frosne skogsbær og appelsinjuice, mens Haga holder seg til den syrlige varianten.

 

FRISK OG KRYDRETE VINNER

Men når juryen har fått smakt og diskutert, er det én smoothie som helt klart skiller seg ut – nemlig Ingvild Flugstad sin «Tutti Frutti Inferno Smoothie».

Navnet kunne ikke passet bedre. Smoothien består nemlig av en neve med friske, norske bær sammen med yoghurt og cottage cheese for litt ekstra tyngde og en god dose ingefær som gir smoothien en ekstra «punch» om morgenen.

Ikke for søt, ikke for syrlig – og akkurat passe krydrete, mener juryen.

Og vinneren er storfornøyd med dagens seier.

— Jeg er selv typen som heller står opp én time før så jeg får ekstra god tid ved frokostbordet, og dropper aldri frokost!

Prøv den du også:

Oppskrift

Prøv Ingvild Flugstads vinnersmoothie: "Tutti Frutti Inferno"

Reportasje

Ingredienser

1 Porsjoner

 • Youghurt naturell
 • Cottage cheese
 • Revet ingefær
 • Lime
 • Bringebær
 • Jordbær
 • Frosne skogsbær

Du trenger

 • Blender

Slik gjør du

 1. 1.

  Skrell en bit ingefær og riv den opp med hjelp av et rivjern

 2. 2.

  Bland så alle ingrediensene i blenderen. Smak deg frem til riktig mengde.

  Mengden bestemmer du selv avhengig av hvor sulten du er eller hvor mange dere er.

 3. 3.

  Tips! Tilsett det våte i blenderen først, så setter ikke de frosne bærene seg fast i knivbladene på maskinen.

 4. 4.

  Nyt og gjør deg klar til en frisk og sunn start på dagen!

   

   

   

   

Relatert innhold